· 

De kinderboeken van Serendiep

 

De kinderboeken van Serendiep

 

zijn doorgaans nieuwe boeken. Omdat het fijn is dat mooie kinderboeken nieuw zijn. Tweedehands kinderboeken komen niet vlot binnen. Ze worden generaties lang bewaard op zolder of worden binnen de familie doorgegeven. Als er al eens wat binnenkomt bij Serendiep is het zeeer oud (oude spelling is geen uitzondering) of hangt het kapotgelezen (geknabbeld en gesabbeld en onder de choco kan ook…) uiteen.

 

Voor een paar klanten heb ik het aangedurfd hun ‘mooiste boek ter wereld’ ,van toen ze nog klein waren, te herstellen: waar het nog kon katernen losgetornd, stukken bladzijden aan elkaar gelijmd, terug ingebonden, van een nieuwe kaft voorzien, zodat het nog een generatie mee kan.

 

Psssst: ‘Het mooiste boek van de hele wereld’ is meestal een dik sprookjesboek.

Ook heb ik al eens een jaargang Donald Duck’s ingebonden, dat was fun!

 

De jeugdboeken worden al wel wat rapper weggedaan , zo vanaf een jaar of 10. Vanaf het moment dat mensen ( ook kleine mensen zijn mensen) boeken maar één keer lezen (of in een grote familie een paar keer in een paar jaar), die komen tamelijk ongehavend op de plank van Serendiep terecht. Doorgaans zitten er een paar boeken van Marc de Bel tussen, of Roald Dahl. Kruistocht in spijkerbroek en Nils Holgerssons wonderbaarlijke reis ontbreken niet, noch de sprookjesboeken. Voor de jongeren wordt het aanbod al wat ruimer: De hongerspelen, de boeken van Dirk Bracke, Els Beerten met het wondermooie “ allemaal willen we naar de hemel” , Harry Potter...oeps, net verkocht! ...En ik heb zot veel boeken over vampieren …. Fantasy, heet het genre, en het is wel heel apart. Daar schrijf ik nog wel eens een apart hoofdstuk over.

 

Veel nieuwe kinderboeken dus bij Serendiep.

 

Ook mensen zonder kind in de buurt, kopen de kinderboeken. Eigenlijk zou ik moeten zeggen: ‘de boeken die zich bevinden in het rek van de kinderboeken’ want sommigen, zoniet de meeste, zijn pareltjes, zo mooi uitgegeven dat ze niet alleen de kinderen kunnen bekoren. Ze zijn dan ook met zorg uitgekozen, ik ben altijd op zoek en haal alleen de mooiste in huis. Je zit dus altijd goed met een kinderboek van Serendiep!

 


 


 


 


 


 


 

 

 


 

Reactie schrijven

Commentaren: 0