· 

Serendiep

 

 

 

 

Hoe te beginnen?

 

Eigenlijk wou ik een atelier… Een werkplek waar ik de dingen ineenknutsel. Ook een plek met boeken. Het idee was de boeken te verkopen en dan genoeg over te houden om gerief te kopen; mooi papier, een serieuze werkbank, een pers misschien, een snijmachine...Maar omdat de plek ook goedkoop moest zijn, is er nog weinig plek wegens vol met boeken. En het bleek algauw een strijd om boeken aan de man te brengen op deze locatie.

 

De fiets met het bord dat ik aan de markt zette ter promotie van Serendiep en opdat de mensen die godvergeten Kasteelstraat zouden vinden in alle donkerte en vuiligheid die er in het begin van de straat altijd is, om aldus een oase van licht en schoonheid te vinden, die fiets dus, werd een paar dagen geleden door de mannen van de gemeente terug aan de winkel gezet: dat mag niet.

 

Want dat is het wel geworden, een oase. Dat hoor ik mensen toch vertellen. Die mensen die de winkel dan toch gevonden hebben, de doorzetters, zeg maar...Een mooie winkel met een mooi aanbod boeken, Nieuwe zowel als Tweedehands, en een hoekje voor de dingen die ik nu thuis, in mijn ook al krap appartement ineensteek: boekjes, dozen, kaftjes, …

 

Ik besteed veel aandacht aan de tweedehands boeken, alleen die boeken in een mooie staat, komen in het rek. Tenzij het echt iets speciaals is, gaat alles met een kapotte rug, teveel onderlijnde zinnen, natgeworden boeken, boeken met een hoek af, gedateerde boeken (de meeste Artis Historia, Het Beste reeksen, etc), niet meer proper te krijgen boeken, ...onverbiddelijk de gratis doos in. Wat in het rek staat, is gewassen en gestreken. Ik handhaaf de prijzen die ik vind op de sites van tweedehands boeken, en voor de nieuwe boeken uiteraard de vraagprijs opgegeven door de uitgever. De meeste klanten kunnen zich daarin vinden (Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen...).Maar feit is wel: ik ben daar graag mee bezig hoewel ik al eens meer tijd en plek en fondsen zou willen hebben voor mijn andere boekbezigheden.

 

 

 

Het is een roeping...

 

Pssst: En zo af en toe geef ik wel korting. Omdat de klant het verdiend heeft. Ofzo.

 

Gladys

jullie favoriete boekverkoper

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Nadine et Luc Vanderheyde-Durant (zaterdag, 08 april 2023 10:07)

    Oui oui Gladys, tu es notre libraire préférée,et Serendiep est un cocon chaleureux.Dommage pour le vélo mais ta vitrine est accueillante avec la lumière douce du lampadaire �